Duitse voetbalploeg raakt twee spelers kwijt na coronageval

Print
Duitse voetbalploeg raakt twee spelers kwijt na coronageval

De Duitse bondscoach Joachim Löw kan donderdagavond in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland niet beschikken over twee spelers na een coronageval. Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

De Duitse voetbalploeg is twee spelers kwijt vanwege een coronabesmetting. Borussia Mönchengladbach-aanvaller Jonas Hofmann testte positief in de aanloop naar het WK-kwalificatieduel met IJsland, donderdagavond in Duisburg. Hoffman is in isolatie, terwijl ook RB Leipzig-verdediger Marcel Halsterberg de groep heeft verlaten. Hij had risico-contact gehad met zijn besmette collega. Het duel met IJsland gaat gewoon door.

„Dit is natuurlijk vervelend nieuws zo vlak voor de wedstrijd, zowel voor de coach als het team”, verklaarde Oliver Bierhoff. De technisch directeur bij de Duitse voetbalbond DFB hoopt dat er geen andere spelers positief testen. „We hebben tot nu de hygiëneregels heel gedisciplineerd nageleefd.” Bij de rest van de spelersgroep en de staf werden donderdag sneltesten afgenomen. Alle resultaten waren negatief.

Borussia Mönchengladbach liet weten dat Hofmann zich goed voelt.

Vrijdag zijn nog PCR-testen voorzien voor de hele selectie, voordat de Duitsers zaterdag afreizen naar Boekarest. Daar nemen ze het zondag op tegen Roemenië, ook in het kader van de WK-kwalificatie.

Kijk ook naar Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot 25 maart. Video: De Limburger

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu