Dier van de week: Nacho en Popcorn zoeken een plekje om te klimmen klauteren

Print
Dier van de week: Nacho en Popcorn zoeken een plekje om te klimmen klauteren

Nacho en Popcorn. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Zuid-Limburg / Heerlen -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen een dier in het zonnetje. Ditmaal twee rattendames met ‘smakelijke’ namen: Nacho en Popcorn.

Wie zijn Nacho en Popcorn en waarom zijn ze op zoek naar een nieuw thuis?

„Dit zijn twee rattendames die samen op zoek zijn naar een nieuw baasje. Wij gaan met veel plezier op zoek naar een nieuw plekje voor dit duo. De meiden zijn een jaar oud.”

Wat maakt ratten tot een leuk huisdier?

„Ratten zijn sociale, slimme dieren die erg tam kunnen worden als je hiervoor de tijd neemt. Dat doe je door regelmatig rustig bij ze te gaan zitten, ze wat lekkers aan te bieden op je hand en ze de tijd geeft om te wennen. Laat het diertje het tempo bepalen en respecteer dat door geen onverwachte bewegingen te maken of hen zomaar op te pakken.”

Wat vragen Nacho en Popcorn qua huisvesting en verzorging?

„Ratten houden ervan om lekker rond te rennen en te klimmen en klauteren. Hier willen ze graag de ruimte voor hebben. Een kooi met meerdere verdiepingen waar de ratten omhoog en omlaag kunnen klimmen is ideaal. Ratten vinden het leuk om veel te bewegen en nieuwe dingen te ontdekken. Leg in het verblijf dingen als takjes, lege wc-rolletjes, buizen en schone glazen potten en wissel af en toe af zodat het spannend blijft. Qua voeding kun je hen het beste speciaal rattenvoer geven aangevuld met snacks zoals groeten en fruit.”

Heb jij een plekje voor deze meiden? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee