Provinciehuis in Maastricht gedeeltelijk ontruimd vanwege brand

Print

Maastricht - Gouvernement brand. Video: Orange Media

Maastricht / Itteren -

Het Provinciehuis aan de Limburglaan in Maastricht is donderdagmiddag gedeeltelijk ontruimd vanwege een brand. Er raakte niemand gewond.

De brand brak even voor drie uur uit. Omdat het vuur aanvankelijk moeilijk te bereiken was voor de brandweer, werd uit voorzorg het hele provinciehuis ontruimd.

Na ongeveer een half uur slaagden brandweerlieden erin de brandhaard te lokaliseren. Vervolgens kon worden gestart met blussen. Een deel van het provinciehuis kon vervolgens weer in gebruik worden genomen. Even na half vijf wist de brandweer te melden dat het vuur geblust was. Het hele gebouw is weer vrijgegeven.

Na een kort onderzoek door de brandweer is gebleken dat de brand is ontstaan bij het isolatiemateriaal van een noodaggregaat. Dat is gaan smeulen na oververhitting. Het noodaggregaat werd getest vanwege jaarlijks onderhoud.

Provinciehuis in Maastricht gedeeltelijk ontruimd vanwege brand
Foto: De Limburger
Provinciehuis in Maastricht gedeeltelijk ontruimd vanwege brand
Foto: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen