‘Eenzaamheid is een echt een put zonder trappen en laddertjes’

Print
‘Eenzaamheid is een echt een put zonder trappen en laddertjes’

Afbeelding: Website Gemeente Beekdaelen

Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade -

Lieve Vandenborne uit Beekdaelen is ervan overtuigd dat een luisterend oor enorm waardevol kan zijn voor mensen die zich eenzaam voelen. Zij krabbelde afgelopen jaar op na een periode van eenzaamheid. „Eenzaamheid is echt een put zonder trappen en laddertjes.”

Lieve kan zichzelf ervaringsdeskundige noemen. „Ik heb lange tijd niet kunnen vermoeden dat ik me ooit eenzaam zou voelen. Voor mijn werk had ik veel contact met mensen en in mijn vrije tijd had ik veel sociale contacten.”

Toen ze in 2019 met pensioen ging, was het onderwerp eenzaamheid ook nog niet aan de orde. “Je krijgt meer ruimte, die vul je op. Je zoekt mensen op, je gaat op pad met de bus of met de trein. Dus dat was geen enkel probleem. ” Toch kreeg Lieve Vandenborne te maken met eenzaamheid. Hoe dat kwam en hoe het nu met haar gaat, staat op de website van de gemeente Beekdaelen.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu