Triatleten Kingsma en De Vries nemen proef op de som in vers gevuld Mosaqua-bad

Print
Triatleten Kingsma en De Vries nemen proef op de som in vers gevuld Mosaqua-bad

Afbeelding: Facebook Mosaqua

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Trintelen -

Professionele triatleten Maya Kingma en Sarissa de Vries viel donderdag 25 maart de eer te beurt om als eersten het net geprepareerde buitenbad van Mosaqua in Gulpen op de proef te stellen. Maandag 29 maart gaat het 50-meterbad weer open.

Het duo is blij dat het hek weer opengaat, niet in de laatste plaats voor zichzelf. Kingma bijvoorbeeld, zit middenin haar voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio later dit jaar.

„Zwemmen in een 50-meterbad kan niet op veel plekken in Nederland en dan ook nog eens buiten met zo’n mooie uitzicht, dat is heerlijk”, meent de triatlete die vorig jaar onder meer zesde werd op het WK in Hamburg en brons pakte bij de wereldbeker in Tsjechië.

Lees ook: Olympische Spelen in Japan definitief zonder buitenlandse fans

Ook voor Sarissa de Vries is de opening van Mosaqua geen overbodige luxe. Zij werd in 2019 tweede op het EK triatlon lange afstand en traint momenteel voor het WK in die discipline. Daarnaast hoopt ze zich te kwalificeren voor het WK Ironman op Hawaii.

De Vries: „Met die wedstrijden voor de deur is het fijn dat Mosaqua het buitenbad op een veilige manier kan openen voor triatleten en andere banenzwemmers om aan hun gezondheid te kunnen werken.”

Wie een duik wilt nemen, kan online tickets boeken. Zolang de watertemperatuur lager dan 15 graden is, is een wetsuit verplicht.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu