GGD’en stoppen met diepe coronaneustest bij kinderen

Print
GGD’en stoppen met diepe coronaneustest bij kinderen

Afbeelding: ANP/HH

Alle GGD’en stoppen vanaf 4 april met de diepe coronaneustest bij kinderen. Vanaf dat moment krijgen kinderen tot twaalf jaar een ondiepe neustest, samen met een keeltest. Een woordvoerder van GGD GHOR bevestigt berichtgeving hierover van het AD.

De meeste van de 25 GGD’en gebruikten tot nog toe de diepe neustest en keelbemonstering, geeft de woordvoerder aan. „Dat volstond en viel voor de meeste kinderen mee, maar waar het minder invasief kan, is dat alleen maar fijn.”

Voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) Károly Illy zei eerder dat de GGD’en allemaal kortere teststaafjes zouden moeten gebruiken om kinderen tot en met de basisschoolleeftijd zo zachtzinnig mogelijk te controleren op het coronavirus. In de ziekenhuizen is het kortere staafje al volop in gebruik, gaf hij aan. Het gebruiken van deze kinderstaafjes biedt voldoende zekerheden over de eventuele besmettingen, aldus Illy. Hij vergeleek het gevoel dat een kort staafje oplevert met dat van neuspeuteren.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee