Hiddink begint met Curaçao goed aan WK-kwalificatie, doelpunt ex-MVV’er Van den Hurk

Print
Hiddink begint met Curaçao goed aan WK-kwalificatie, doelpunt ex-MVV’er Van den Hurk

Guus Hiddink boekte met Curaçao, met daarin ex-MVV-speler Anthony van den Hurk, een overwinning in de WK-kwalificatie. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Guus Hiddink heeft met het nationale elftal van Curaçao zijn eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK voetbal van 2022 gewonnen. Dat deed de ploeg met ruime cijfers. Saint Vincent en de Grenadines werd vrijdag in Willemstad met 5-0 verslagen. Voormalig MVV-speler Anthony van den Hurk had met een doelpunt een belangrijk aandeel in de zege.

In de eerste minuut was het al raak voor de equipe van bondscoach Hiddink. Juninho Bacuna (ex-FC Groningen) opende de score en maakte in de 35e minuut ook de 3-0. Van den Hurk, die vorig jaar MVV verliet voor een avontuur in Zweden, verzorgde tussendoor de tweede treffer. Vlak voor rust maakte Jarchinio Antonia (SC Cambuur) er 4-0 van. In de tweede helft kwam alleen de op de bank begonnen oud-ADO Den Haag-speler Elson Hooi nog tot scoren.

Lees ook: Guus Hiddink: ‘Tussen de Marokkanen, Turken en Sjakie Swart ben ik gewoon die boer uit de Achterhoek’

Curaçao, de nummer 76 van de wereldranglijst, neemt het zondag op tegen Cuba, dat zijn eerste wedstrijd met 1-0 verloor van Guatemala.

Kijk ook naar Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot 25 maart. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee