Aangeboden door Gemeente Voerendaal

De Smaak van Ontmoeting

Print
De Smaak van Ontmoeting

Afbeelding: Gemeente Voerendaal

De Smaak van Ontmoeting maakt samen zijn mogelijk, brengt vreugde en een glimlach op het gezicht van eenieder. Het is een nieuw initiatief georganiseerd vanuit de Burgerij. In deze bijzondere tijd is het ontmoeten van elkaar niet meer vanzelfsprekend. Zowel jong als oud missen het onderlinge sociale contact. Dat blijkt ook uit de ontroerende reacties van inwoners, die heel erg dankbaar zijn dat ze een praatje kunnen maken met een vrijwilliger onder het genot van een heerlijk kopje soep.

Soep en een praatje

Met een overheerlijke, verse kop soep, bereid én gebracht door onze vrijwilligers, wil de Burgerij toch het sociale contact blijven bieden. De vrijwilligers maken het graag gezellig aan de deur door een praatje te maken bij inwoners die behoefte hebben aan contact en gezelligheid. Natuurlijk geheel volgens de corona-maatregelen. De Smaak van Ontmoeting is begin februari van gestart gegaan, in de kern Voerendaal - Kunrade met 40 deelnemers. Ondertussen is het initiatief dusdanig gegroeid dat het aantal deelnemers vanuit de kern Voerendaal - Kunrade is verdriedubbeld. De vrijwilligers worden overspoeld met positieve en warme reacties vanuit de Voerendaalse gemeenschap. De Smaak van Ontmoeting steekt inwoners een hart onder de riem en zorgt ervoor dat mensen zich in deze bijzondere tijd net iets minder eenzaam voelen. Het initiatief is inmiddels ook gestart in de kern Ubachsberg en Klimmen.

Wilt u iemand aanmelden?

Kent u iemand in de buurt die contact, gezelligheid en een praatje leuk vindt? Denk aan een buurvrouw, buurman of kennis die het fijn zou vinden als een van de vrijwilligers een lekkere kop verse soep komt brengen en een praatje maakt. Of zou u dit zelf leuk vinden? Deelname is gratis voor alle inwoners van gemeente Voerendaal.

Aanmelden:

  • Neem telefonisch contact op met de InfoBalie via 06 - 13 03 14 72
  • Stuur een WhatsApp bericht naar telefoonnummer 06 - 13 03 14 72
  • Via een e-mail naar burgerij@voerendaal.nl.