Zo kun je zelf een dropping organiseren in Limburg

Print
Zo kun je zelf een dropping organiseren in Limburg

Afbeelding: Pexels.com

Op het moment zijn veel uitjes niet mogelijk, wat natuurlijk te maken heeft met het coronavirus en de maatregelen die het Nederlandse kabinet opgelegd heeft om het aantal besmettingen terug te dringen. Zo zijn musea op last van de overheid gesloten, net zoals de meeste sportcompetities stilliggen. Gelukkig valt er nog wel iets te beleven in ons land. Zo zou je bijvoorbeeld een dropping kunnen doen in Limburg. Er zijn een aantal bedrijven die deze activiteiten aanbieden, maar het is misschien nog wel leuker om de dropping helemaal zelf te organiseren. Als je het nog leuker wilt maken dan doe je niet een standaard dropping. In plaats daarvan kun je juist opdrachten toevoegen aan het uitje.

Beschrijving van de dropping

Alhoewel een standaard dropping ook zeker leuk is om te doen in Limburg, maar doordat je de omgeving al kent is het toch wat saai. Het zal dan naar alle waarschijnlijkheid 10 kilometer of iets dergelijks doorstappen zijn om de bestemming te bereiken. Dat kan best leuker gemaakt worden. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om de loopafstand te verkorten en de deelnemers een opdracht mee te geven die ze onderweg uit moeten voeren. Dit kan een hele simpele opdracht zijn. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen zeggen verzamel onderweg zoveel mogelijke verschillende soorten groente en fruit. Daarnaast zou je er ook een thema-opdracht van kunnen maken, wat bijvoorbeeld leuk is met kerst. De participanten zouden dan bijvoorbeeld als opdracht kunnen krijgen om een foto te maken van het kerstverhaal.

Voorbereiding en materiaal

Nadat je bepaald hebt wat de opdracht zal zijn die de deelnemers van je dropping uit moeten voeren, is het van belang om je te gaan voorbereiden. Eigenlijk is het organiseren van de activiteit zeer eenvoudig. Je hoeft immers alleen maar auto’s te regelen en een leuke locatie in Limburg waar je de participanten kunt droppen. De opdracht heb je al bedacht, dus daar hoef je ook niet meer over te brainstormen. Naast het vervoer is het ook zeker van belang om veiligheidshesjes te regelen voor de lopers. Er zijn de afgelopen jaren namelijk redelijk wat ongelukken gebeurd tijdens de droppings, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Met een veiligheidsvestje zullen de deelnemers toch net wat veiliger op pad gaan. Daarnaast zul je ook het materiaal voor de opdracht die onderweg moet worden uitgevoerd moeten regelen. Portofoons zijn bovendien handig om in contact te blijven met de lopers.

Overige tips

Mogelijk vind je het toch nog moeilijk om een opdracht te bedenken voor de deelnemers van de dropping. Dit is helemaal niet nodig, je kunt namelijk toch wel een opdracht bedenken die je zelf leuk zou vinden om tijdens de dropping uit te voeren? Als jij iets leuk vindt om te doen dan is de kans groot dat de deelnemers dit ook vinden. Daarnaast zou je van de dropping ook een ware hike en seek kunnen maken. Dit moet je in principe zien als verstoppertje, maar dan voor gevorderden.