Oranje gaat aandacht vragen voor situatie van migranten in Qatar

Print
Oranje gaat aandacht vragen voor situatie van migranten in Qatar

Steeds meer landen vragen aandacht voor de erbarmelijke leefomstandigheden van arbeidsmigranten in Qatar. Afbeelding: Amnesty International

Het Nederlands elftal gaat zaterdag rond de thuiswedstrijd tegen Letland aandacht vragen voor de situatie van arbeidsmigranten in Qatar. Die werken daar volgens mensenrechtenorganisaties onder zeer slechte omstandigheden aan onder meer de stadions voor het komende WK.

„Ik kan een primeurtje geven”, zei Matthijs de Ligt vrijdag na de training. „We gaan wat doen in die richting. Wat het is? Dat zien jullie morgen.”

„We hebben dit eerst via de groepsapp besproken, voordat we al bijeen kwamen”, zei De Ligt. „Een mogelijkheid was om dit al rond het duel van woensdag met Turkije te doen. Maar dat hebben we niet gedaan. We doen het zaterdag in een thuiswedstrijd. Het is een gevoelig onderwerp. Noorwegen en Duitsland zijn al met een statement gekomen. We zijn niet de eerste, maar het gaat er om dat je iets doet. Het maakt niet zoveel uit wanneer. Als je maar iets doet.”

Oranje gaat aandacht vragen voor situatie van migranten in Qatar
De spelers van Duitsland voor de interland van afgelopen donderdag. Foto: Hollandse Hoogte / EPA

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee