Giel, Thomas en Stefan van StukTV bezoeken Kasteel Hoensbroek en gaan op zoek naar ‘De Blauwe Dame’

Print
Giel, Thomas en Stefan van StukTV bezoeken Kasteel Hoensbroek en gaan op zoek naar ‘De Blauwe Dame’

Kasteel Hoensbroek. Afbeelding: Bas Quaedvlieg / Archief De Limburger

Hoensbroek -

De mannen van StukTV hebben in de derde aflevering van ‘De Drop’ Kasteel Hoensbroek bezocht. Tijdens de Youtube-serie moeten presentatoren Giel, Thomas en Stefan overnachten op de engste plekken van Nederland.

In het kasteel gaan de drie als ‘ghosthunters’ op zoek naar ‘De Blauwe Dame’. In de video is te zien dat ze eerst op straat in Hoensbroek op onderzoek uitgaan. Aan voorbijgangers wordt gevraagd wat zij afweten van ‘De Blauwe Dame’. Na enkele griezelige verhalen krijgt het trio een rondleiding door het kasteel. s’ Nachts spoort Stefan met ‘ghost-hunting’ apparatuur naar de aanwezigheid van ‘De Blauwe Dame’.

Legende

Op de website van het kasteel staat uitgelegd dat Anna Catharina Rijksgravin van Schönborn ‘De Blauwe Dame’ is. Zij woonde in de 18e eeuw in Kasteel Hoensbroek en kreeg samen met haar man 24 kinderen. Een aantal van die kinderen stierf al op vroege leeftijd.

Volgens de legende keert de gravin jaarlijks op 5 november terug in het kasteel. „Zij zou dan op zoek zijn naar twee van haar overleden kinderen die werden ingemetseld -na hun dood- in een muur van het kasteel”, zo valt te lezen op de website van Kasteel Hoensbroek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee