Bijzondere vondst na tip: politie treft bijna drie miljoen euro aan in auto in Landgraaf

Print
Bijzondere vondst na tip: politie treft bijna drie miljoen euro aan in auto in Landgraaf

Afbeelding: Politie

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Begin maart is in Landgraaf een man aangehouden met bijna drie miljoen euro in zijn auto. Dat is nu bekend geworden.

Dat bracht de politie vrijdag naar buiten. Na een tip werd een 45-jarige man uit Oekraïne gecontroleerd op de Wiel Ringenlaan in Landgraaf. In de auto werden drie grote boodschappentassen met geld aangetroffen. Deze stapels geld waren in verschillende coupures en met elastiekjes vastgemaakt. De man had geen duidelijke verklaring voor de pakken geld en werd aangehouden. De grote hoeveelheid geld werd vervoerd naar de Nederlandsche Bank en daar geteld. Het bleek te gaan om een bedrag van 2.947.750 euro.

De man werd verhoord en kwam opnieuw met een vaag verhaal over het geld. De politie gaat ervan uit dat het crimineel geld is. Het onderzoek loopt nog en de Oekraïner is voorlopig in vrijheid gesteld.

Rechercheurs van de Landelijk Recherche kwamen bij de man terecht door informatie uit het onderschepte SKY-netwerk, een versleutelde chatdienst van criminelen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee