Man (47) blijft vastzitten na bommelding Binnenhof

Print
Man (47) blijft vastzitten na bommelding Binnenhof

Afbeelding: ANP/HH

De 47-jarige man uit Alphen aan den Rijn, die wordt verdacht van een bommelding bij de Tweede Kamer, blijft dit weekend vastzitten. Maandag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris, die beslist over verdere verlenging van zijn voorarrest, meldt het OM vrijdag.

De politie hield de man donderdagavond aan in een huis in Alphen aan den Rijn. De bommelding was kort daarvoor, even na 17.00 uur, telefonisch gedaan.

Het Binnenhof, het Plein en omliggende straten werden afgezet. Er zijn uiteindelijk geen explosieven aangetroffen. Rond 18.00 uur werd het Binnenhof vrijgegeven.

Verslaggevers die buiten bij de Stadhouderskamer stonden te wachten op de nieuwe verkenners, werden van het Binnenhof weggestuurd. Ook het Plein werd schoongeveegd door politiemensen en de marechaussee.

Winkelend publiek in de Lange Poten, naast het Tweede Kamergebouw, moest ook weg. Sommige winkeliers mochten juist hun winkels niet meer uit en zaten binnen opgesloten. Rondom het Plein stonden hier en daar groepjes mensen te kijken. Die werden op afstand gehouden met rood-witte politielinten en busjes van de marechaussee en de politie.