Kämna troeft medevluchters af in vijfde rit Ronde van Catalonië

Print
Kämna troeft medevluchters af in vijfde rit Ronde van Catalonië

Lennard Kämna. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

/ Blitterswijck -

Lennard Kämna heeft de vijfde etappe van de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. De Duitser van Bora-hansgrohe ontsnapte vrijdag in de slotfase uit een grote kopgroep en kwam solo binnen in Manresa na een etappe van 201 kilometer. De leiderstrui blijft in handen van de Brit Adam Yates.

Een grote kopgroep van veertig renners met daarin Thymen Arensman, Ide Schelling en Steven Kruijswijk ontstond na een aanval van de Fransman Rémi Cavagna en de Sloveen Metej Mohoric vroeg in de etappe. Cavagna probeerde het later alleen, maar hij werd teruggepakt op de beklimming van de Port de Montserrat, op zo’n 25 kilometer van de finish. Boven op de top versnelde Kruijswijk met de Spanjaard Carlos Verona en Kämna.

Na een hergroepering ging de Duitser Kämna er in de afdaling van de slotklim alleen vandoor. Hij bleef zijn medevluchters voor. De Portugees Ruben Guerreiro finishte als tweede voor de Spanjaard Mikel Bizkarra. Kruijswijk kwam binnen als tiende.

Limburger Wout Poels kwam op twee minuten van Kämna binnen, op de 58ste plek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee