Dani van Velthoven wint The Voice of Holland

Print
Dani van Velthoven wint The Voice of Holland

De finalisen: Dani van Velthoven (links) en Sem Rozendaal. Afbeelding: RTL

Dani van Velthoven heeft het elfde seizoen van The Voice of Holland gewonnen.

De pupil van coach Anouk werd in de finale door het publiek als beste verkozen. Hij werd daarmee de opvolger van Sophia Kruithof, de winnares van de vorige editie.

Dani krijgt als hoofdprijs een platendeal, een nieuwe auto en 50.000 euro. En dan te bedenken dat hij in eerste instantie nog twijfelde of hij wil mee wilde doen aan de talentenjacht.

„Dankjewel guys, echt thanks, dankjewel”, zei Dani perplex nadat hij tot winnaar was uitgeroepen. „Ik had in het begin überhaupt niet verwacht dat iemand zou draaien.” Dani versloeg in de finale Sem Rozendaal, de pupil van Waylon. Vlak voor het laatste finale-onderdeel vielen Nienke Fitters (Team Ali B) en Jasper Wever (Team Jan Smit) al af.

Dani van Velthoven wint The Voice of Holland
Winnaar Dani van Velthoven. Foto: RTL

Dit seizoen zag er - mede door corona - anders uit dan normaal. Zo was Anouk niet live in de studio aanwezig, maar was zij via een liveverbinding op een scherm te zien. Naast haar ‘lege’ plek was er nog een andere invulling van een van de rode draaistoelen. Jan Smit maakte zijn debuut als coach van The Voice, hij nam het stokje over van Lil’ Kleine.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee