Eindexamenleerlingen Bernardinuscollege exposeren op gevel Glaspaleis in Heerlen

Print
Eindexamenleerlingen Bernardinuscollege exposeren op gevel Glaspaleis in Heerlen

Afbeelding: Bernardinuscollege

HEERLEN / Hoensbroek -

Kunstleerlingen van het Bernardinus lieten zich dit jaar inspireren door de tentoonstelling ‘Tegendraads - Aad de Haas 100 jaar’. Hun werk wordt vanwege corona door Schunck buiten geprojecteerd.

Aad de Haas is voor leerlingen van deze Heerlense middelbare school geen onbekende. Zijn muurschildering De spijbelaar siert de trappenhal. Na diverse workshops en een bezoek aan de estaffette-tentoonstelling ter ere van zijn honderdste geboortedag gingen eindexamenleerlingen kunst en beeldende vorming zelf aan de slag.

Video-tentoonstelling

De 28 vrije werken die dit opleverde zouden normaal gesproken in Schunck worden tentoongesteld. Maar dat zit er nu even niet in. Dus is een video-tentoonstelling gemaakt van de schilderijen, video-installaties, 3D-objecten en fotoseries.

Lees ook: Religie, macht en erotiek

Deze digitale tentoonstelling wordt van maandag 31 maart tot en met 11 april op de gevel van Schunck geprojecteerd. Zo trekt het werk wellicht meer bekijks dan bij een expositie in het Glaspaleis, al gaan de horecaterrassen anders dan gedacht nog niet open.

YouTube

Op YouTube staat verder een kijkje achter het maakproces van het werk van leerlinge Fleur Smits: La couleur de la nuit. Op de website van Schunck zijn verder foto’s van de vrije eindexamenwerken te zien.

Lees ook: Expositiereeks als eerbetoon aan Aad de Haas

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen