Maart was ‘normale’ weermaand, maar voelde soms wel als ‘een jojo’

Print
Maart was ‘normale’ weermaand, maar voelde soms wel als ‘een jojo’

De voorjaarsstorm in maart leidde in het heuvelland nog tot een tragedie, toen een wandelaar overleed door een omgevallen boom. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

De maand maart kende een officiële voorjaarsstorm, lentetemperaturen en er was Saharazand, maar toch was het een „redelijk normale maand”. Dat stelt Weer.nl. Er waren namelijk geen grote uitschieters.

De gemiddelde temperatuur in maart kwam in De Bilt uit op 6,3 graden. Dat is iets onder het gemiddelde (6,5 graden). De temperatuur werd vooral in de tweede helft van de maand iets opgeschroefd, toen Nederland soms te maken kreeg met lentetemperaturen. Door het zonnige einde steeg het aantal zonuren in maart tot 152, tegen 146 normaal. Ook was het redelijk droog in maart. Normaal valt er in maart landelijk 56 millimeter regen. Nu ging het om 48 millimeter.

Kijk hier voor het actuele weerbericht in jouw woonplaats

Volgens Weer.nl gedroeg het weer zich eind maart een beetje als een jojo. Toch staat het einde van de maand in het teken van lenteweer. Lokaal zal de temperatuur zelfs stijgen tot een graad of 20. Op de laatste twee dagen van maart gebeurt dat op grote schaal, zo is de voorspelling. Dat is alleen niet van lange duur, want begin april wordt het weer kouder.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu