VerduurSAMEN2030-impuls gemeente Bergen verlengd tot eind 2021

VerduurSAMEN2030-impuls gemeente Bergen verlengd tot eind 2021

Afbeelding: Archief De Limburger

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

De gemeente Bergen meldt op haar website dat VerduurSAMEN2030-impuls die tot 1 april liep is verlengd tot en met 31 december 2021. Met dit project streeft de gemeente Bergen ernaar om in 2030 enerigieonafhankelijk te zijn.

De subsidieregeling is uitgebreid en de subsidiepot aangevuld. De VerduurSAMEN2030-impuls blijft beschikbaar voor het oprichten van lokale energiecoöperaties, het opzetten van projecten om bewustwording te creëren rondom duurzaamheid en het treffen van isolatiemaatregelen in particuliere koopwoningen.

In de aangepaste VerduurSAMEN2030-impuls is de derde categorie uitgebreid en is er een vierde categorie toegevoegd. Binnen de derde categorie kon eerst alleen subsidie aangevraagd worden voor energiebesparende maatregelen wanneer deze niet in aanmerking kwamen voor de landelijke subsidieregeling. In de nieuwe versie kan een aanvulling worden aangevraagd op de verkregen ISDE van de Rijksoverheid.

De toegevoegde vierde categorie heeft betrekking op het aanschaffen van eenvoudige energiebesparende maatregelen in particuliere koopwoningen. Denk hierbij aan tochtstrips, ledlampen, radiatorfolie of een slimme thermostaat.

Klik hier voor meer informatie over de VerduurSAMEN2030-impuls en de voorwaarden.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu