Miami Open verloopt teleurstellend voor Demi Schuurs

Print
Miami Open verloopt teleurstellend voor Demi Schuurs

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Nieuwstadt -

Voor Demi Schuurs zit het prestigieuze Miami Open er al na een ronde op.

De Nieuwstadtse was met haar Amerikaanse dubbelpartner Nicole Melichar kansloos tegen het Amerikaanse dubbel Asia Muhammad en Jessica Pegula: 6-2 6-2. Schuurs kreeg bij het begin van de tweede set een bal keihard op haar oog. De partij werd even onderbroken. Na haar oog met ijs te hebben gekoeld, kon Schuurs verder spelen.

Schuurs en Melichar zouden in Amerika eigenlijk tegen een ander koppel aantreden, maar de Duitse US Open-winnares Laura Siegemund moest zich terugtrekken.

Schuurs en Melichar, die onlangs het toernooi in Dubai wonnen, waren in Miami als derde geplaatst.

Kiki Bertens is er in Miami ook niet in geslaagd een partij te winnen in het dubbelspel. Samen met Arantxa Rus verloor ze met 6-1 6-4 van de Tsjechische speelsters Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova.

Bertens en Rus hadden van de organisatie een wildcard ontvangen, het duo Krejcikova/Siniakova is als tweede geplaatst. Eerder verloor Bertens in Miami al haar eerste wedstrijd in het enkelspel. De Russin Liudmila Samsonova was haar in de tweede ronde met 6-2 6-1 de baas. Bertens begon met een bye.

De 29-jarige Bertens, de nummer 11 van de wereld, reist nu door naar Charleston, waar ze vanaf 5 april deelneemt aan het graveltoernooi. Ze won het toernooi in 2018.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu