Elpee vol ‘torenliedjes’ is verkrijgbaar, opbrengst voor Grote Kerk

Print
Elpee vol ‘torenliedjes’ is verkrijgbaar, opbrengst voor Grote Kerk

Deken Rob Merkx met het eerste exemplaar van de elpee vol ‘torenliedjes’. Afbeelding: Hub Hamers

Sittard -

De langverwachte elpee Dao baove in d’n Tore is uit. Deken Rob Merkx ontving zondag de eerste plaat na afloop van de hoogmis in Sint Petruskerk.

De elpee werd overhandigd door initiatiefnemer Leon Beursgens en voorzitter Sjraar Cox van comité Dao baove in d’n Tore. De opbrengst van het vinyl is bestemd voor de restauratie van de Sint Petruskerk, ook wel de Grote Kerk, die inmiddels is afgerond.

Lees ook: Torencomité Sittard verkoopt vastelaoveshartjes van Sjpassie

De A-kant van de elpee bevat oude ’torenliedjes’ in een nieuw jasje. Zo zingt Marlou Obers D’r Tore van Jo Erens, waagt Jan van der Burgt (Mo’ Jones) zich aan Loeënde Klokke van Frits Rademacher, zingt Anja Bovendeaard De klokke van de Grote Kirk en heeft René Haustermans een geheel nieuw Torenlied geschreven en gezongen. Op de B-kant staan oude, nog nooit eerder uitgebrachte nummers, plus een gedicht over de kerk.

Music Machine

In totaal zijn er vijfhonderd exemplaren van het vinyl gedrukt. De elpee is exclusief verkrijgbaar bij Music Machine in de Paardestraat in Sittard. In verband met de coronamaatregelen dient wel vooraf een afspraak gemaakt te worden. De elpee kost 35 euro.

Lees ook: Sittardse platenzaak dertig jaar een begrip: ‘De jeugd koopt voornamelijk vinyl’

Het comité Dao baove in d’n Tore zet zich al twee jaar in voor de restauratie van de Grote Kerk. Er is inmiddels al 250.000 euro binnengehaald, het streefbedrag is 325.000 euro. Ze hebben ook een winkel in de Limbrichterstraat, maar deze is vanwege de coronamaatregelen gesloten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu