Opruimactie Maasoever levert 117 volle zakken zwerfafval op

Print
Opruimactie Maasoever levert 117 volle zakken zwerfafval op

Afbeelding: Website Eijsden-Margraten Cleanup

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer -

De vrijwilligers van Eijsden-Margraten Cleanup hebben een zeer succesvolle Maasoever Opruimactie actie de rug.

In totaal 109 vrijwilligers struinden gewapend met vuilniszak en prikker langs de oever van de rivier om zwerfafval te verwijderen. Het resultaat: 117 volle vuilniszakken en een berg losse rommel.

Lees ook: Steeds meer mensen ruimen vrijwillig zwerfafval op: ‘Noem ons idioot, maar we zorgen wel voor een schonere wereld’

„Wat geeft het ons telkens weer een boost om met zoveel enthousiaste vrijwilligers samen te komen. Allemaal met maar één doel voor ogen: een schone, zwerfafvalvrije Maasoever”, meldt de opgetogen woordvoerder.

Voorgaande edities stond er voor vrijwilligers één en ander aan versnaperingen en drankjes klaar, maar dat stukje ‘gezelligheid‘ ontbrak dit keer. De gemeente stond dit als gevolg van de coronamaatregelen niet toe.

Kijk voor meer informatie op de website van Eijsden-Margraten Cleanup.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu