Ecsplore houdt online FIFA-toernooi voor jongeren in Westelijke Mijnstreek

Foto ter illustratie. © Arie Kievit

Westelijke Mijnstreek -

Ecsplore houdt vrijdagavond 9 april een online FIFA-toernooi waarbij de deelnemers meespelen via de eigen Playstation vanuit thuis.

de redactie

Ecsplore heeft een nieuw initiatief in het leven geroepen: Esportzone. Doel is om leden van verenigingen, met name in coronatijd, te blijven activeren en de binding versterken. Dat gebeurt online. „Lange tijd was de heersende gedachte dat gamen niet goed voor je is. Gamen zou bedreigend zijn voor het sport- en beweegniveau van de jeugd. Uit onderzoek blijkt echter dat gamen ook voordelen heeft voor de ontwikkeling van jongeren. Esports kan kinderen en jongeren juist aanzetten tot meer beweging en een actieve leefstijl. Vaak wordt bij diverse games namelijk de link gelegd met sporten en bewegen”, meldt Ecsplore.

Lees ook: Medewerkers Ecsplore hebben al ruim 900 ‘ommetjes’ gelopen dit jaar

De ‘FIFA 11 vs. 11 competitie’ wordt in samenwerking met Fortuna Sittard gestart. Net als bij een reguliere competitiewedstrijd spelen deelnemende verenigingen een online FIFA-toernooi. Elke deelnemende vereniging vaardigt een team van minimaal acht spelers (liefst 11) en een teamleider of aanvoerder met affiniteit met gamen af.

Gratis deelname

Het online evenement start om 18.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Deelname is gratis voor de verenigingen.

Aanmelden kan tot 2 april via de website van Ecsplore.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal