Twee groene Michelinsterren voor Limburg

Print
Twee groene Michelinsterren voor Limburg

Restaurant One van Edwin Soumang en Bethany Delong. Afbeelding: John Peters

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Leunen -

Restaurant ONE in Roermond en Aan Sjuuteeänjd in Schinnen zijn bekroond met een Groene Michelinster, een nieuwe categorie geïntroduceerd door Michelin.

De Groene ster, die voor de eerste keer in Nederland wordt toegekend, geeft erkenning aan chefs en restaurants die zich dagelijks inzetten voor een verantwoorde toekomst. Chef Edwin Soumang van One kreeg in 2010 al een Michelinster. Chef Jean Thoma van Sjuuteeänjd heeft behalve zijn nieuwe groene bekroning, geen Michelinster op zijn naam staan.

Ook sterrenkok Luc Kusters uit Leunen bij Venray kreeg een groene ster voor zijn restaurant Bolenius in Amsterdam. In totaal werden in dit eerste jaar acht restaurants bekroond met een groene ster voor een duurzame aanpak van de gastronomie.

Lees ook: Michelin: geen nieuwe winnaars of verliezers voor Limburg

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen