Wildspiegels waarschuwen overstekende dieren in Beesel en Roermond voor naderend verkeer

Print
Wildspiegels waarschuwen overstekende dieren in Beesel en Roermond voor naderend verkeer

Wethouder Marcel Roelofs van de gemeente Beesel bij één van de geplaatste wildspiegels. Afbeelding: gemeente Beesel

Reuver / Beesel / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Om reeën en andere overstekende dieren te beschermen, zijn langs verschillende wegen in de gemeenten Beesel en Roermond wildspiegels en bermplanken geplaatst.

De Wildbeheereenheid (WBE) Beesel-Reuver-Swalmen hoopt hiermee het aantal verkeersslachtoffers onder wilde dieren terug te dringen. Aanleiding was de forse toename van ongevallen met reeën. In de afgelopen twee jaar werden in beide gemeenten 25 incidenten gemeld, voor het overgrote merendeel op Roermonds grondgebied.

Elders in het land, onder meer in de gemeente Leudal, hebben proeven met wildreflectorspiegels volgens de WBE tot goede resultaten geleid. De spiegels, die in de berm staan, reflecteren licht waardoor dieren alerter worden op naderend verkeer.

De reflectors zijn geplaatst op kosten van beide gemeenten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen