Investering van Britse topband Coldplay rechtstreeks naar werkplaats in Nederweert

Investering van Britse topband Coldplay rechtstreeks naar werkplaats in Nederweert

Afbeelding: © Smolenaers

Nederweert / Ospel / Leveroy / Nederweert Eind / Ospeldijk -

De Britse topband Coldplay investeert in het Nederlandse initiatief The Ocean Cleanup. Het geld gaat rechtstreeks naar Smolenaers Constructie & Plaatwerk in Nederweert.

De band sponsort namelijk de Interceptor 005, de installatie die The Ocean Cleanup gebruikt om plastic uit rivieren te halen voor het de zee bereikt. “Laat het nou precies die Interceptor 005 zijn die volledig in Nederweert wordt gemaakt. Gaaf hè”, zegt een trotse Leon Vink, Hoofd bedrijfsbureau van Smolenaers.

Maleisië
Aan de Interceptor 005 is ruim anderhalf jaar gebouwd in Nederweert. Dat proces ging van ontwerp en prototype via vele aanpassingen richting definitief ontwerp en fabricage. Deze week krijgt de installatie bij een ander bedrijf een speciale coating, om vervolgens naar Maleisië verscheept te worden. “Daar gaan veel onderdelen van The Ocean Cleanup naartoe”, zegt Vink. “Op enkele plekken ter wereld worden de verschillende installaties in elkaar gezet om daarna de rivieren te gaan opruimen.”

Uitvinder
The Ocean Cleanup is begonnen als initiatief van de jonge Nederlandse uitvinder en ondernemer Boyan Slat, die er wereldwijde erkenning mee kreeg. “Hoe bijzonder is het dat een Nederlands initiatief van deze briljante en volhardende uitvinder alle handen op elkaar krijgt om de grootste schoonmaak in de geschiedenis voor elkaar te krijgen. Als team Smolenaers zeggen wij steevast: kan niet, bestaat niet. The Ocean Cleanup denkt niet in onmogelijkheden. Zij zijn een mooi voorbeeld voor de wereld. Wij zijn ongelooflijk trots op zo’n mooie klant”, aldus Vink.

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg