Breed draagvlak voor beweegakkoord in Bergen: ‘perfect platform voor samenwerking op gebied van sport en bewegen’

Print
Breed draagvlak voor beweegakkoord in Bergen: ‘perfect platform voor samenwerking op gebied van sport en bewegen’

Meer dan veertig verenigingen en organisaties zetten hun digitale handtekening. Afbeelding: Bergen Beweegt Natuurlijk

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Meer dan veertig verenigingen en organisaties uit de gemeente Bergen hebben hun (digitale) handtekening onder het lokale beweegakkoord gezet.

Dat betekent dat Bergen Beweegt Natuurlijk samen met sport- en beweegaanbieders, scholen, zorg- en welzijnsorganisaties en andere partners aan de slag kan om de gezamenlijke ambities te verwezenlijken.

Tijdens drie dorpsbijeenkomsten in het najaar van 2020 zijn de uitdagingen op het gebied van sport en bewegen voor de verschillende kernen en de gemeente in kaart gebracht. Op basis daarvan is het beweegakkoord opgesteld.

Volgens wethouder Claudia Ponjee is het belangrijk om samen op te trekken. „Sporten en bewegen houdt ons gezond én zorgt voor saamhorigheid. We willen onze verenigingen daarom graag vitaal en levensvatbaar houden.”

Bart van Roosmalen, voorzitter van voetbalclub Montagnards beweegakkoord Bergen, ziet het beweegakkoord als hét perfecte platform om onderling de samenwerking en synergie op te zoeken. „Bijvoorbeeld op het gebied van gezamenlijke inkoop of het beschikbaar stellen van elkaars faciliteiten.”

Het beweegakkoord is er niet alleen voor mensen die al actief zijn. „Iedereen moet op zijn of haar eigen niveau kunnen deelnemen aan sport en bewegen”, vindt kinderfysiotherapeute Elise Barten van Fysio Holland.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu