Nunhem beraadt zich over nieuwe invulling oude voetbalvelden

Nunhem beraadt zich over nieuwe invulling oude voetbalvelden

Afbeelding: Website dorpsraad Nunhem

Nunhem / Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort -

Een vijftal mensen is op maandag 28 maart samengekomen op de Jonker, de plek van de voormalige voetbalvelden in Nunhem, om over de herinrichting te praten.

Namens de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL) was Sandra van den Beuken aanwezig. Van den Beuken is gespecialiseerd in het maken van praktische landschappelijke ontwerpen die invulling geven aan wensen van burgers. Namens de dorpsraad van Nunhem waren Auke Adams (ook mede namens de Bosuule), Rogier Jeurninck, Huub Hermkens en Huite Vogelaar aanwezig.

Er is gesproken over de combinatie van een voedselbos/prinsenbos én het behouden van een stuk landschap met wilde bloemen. Daarnaast wordt er onder meer gedacht aan een kleine kampeervoorziening (voor bijvoorbeeld Jong Nederland), de mogelijkheid tot barbecueën en voorzieningen voor hondenliefhebbers.

De bijeenkomst gaat resulteren in een drietal ontwerpen die gemaakt worden door Van den Beuken. Deze worden vervolgens voorgelegd aan de inwoners met de vraag om mee te denken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu