‘Coronajaar 2020’: Heerlen blikt positief terug

Print
‘Coronajaar 2020’: Heerlen blikt positief terug

Afbeelding: Stefan Koopmans / Archief De Limburger

Heerlen / Hoensbroek -

Backstage Film Productions blikt in een positieve video terug op een bewogen 2020 voor Heerlen.

Het filmpje begint met carnaval. Feestende carnavalsvierders genieten van onder andere de Grote Optocht. Snel daarna wordt de lockdown afgekondigd, korte tijd later komt alles stil te liggen. Met Woningsdag, het alternatief voor Koningsdag, maken de Heerlenaren er tóch een mooie dag van.

Als er weer meer mogelijk is gaan mensen buiten sporten en genieten van wat er wel kan. Nieuwe concepten ontstaan en er worden kleinschalige evenementen bedacht die wél door kunnen gaan. Heerlen laat zich van z’n creatieve én ondernemende kant laten zien.

Activiteiten

Bij Schunck zijn verschillende evenementen, er worden nieuwe muziekfestiviteiten gehouden, verrassende activiteiten vinden plaats en lokale initiatieven tonen zich. Kunstenaars maken Heerlen nóg mooier en nieuwe ondernemers openen hun zaak in de stad.

Ook tijdens de lockdown in het najaar blijft Heerlen positief. Het centrum is sfeervol verlicht en Cultura Nova houdt een speciale wintereditie.

Bekijk hier de video

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu