Duitse toeristen gestrand op Mallorca na ingaan nieuwe testregel

Print
Duitse toeristen gestrand op Mallorca na ingaan nieuwe testregel

Afbeelding: De Telegraaf

Het aanscherpen van de regels voor mensen die naar Duitsland willen vliegen, heeft dinsdag direct gevolgen gehad voor Duitse vakantiegangers. Er kwamen meerdere mensen vast te zitten op het onder toeristen populaire Mallorca.

Duitsland eist sinds dinsdag van alle reizigers die het land per vliegtuig binnenkomen een negatieve coronatest, ongeacht waar de passagier vandaan komt. Vliegtuigmaatschappijen mogen passagiers niet meenemen zonder zo’n test. Die testplicht gold voorheen alleen voor reizigers uit risicogebieden.

Lees ook: Duitsers massaal naar Mallorca voor zonnige paasvakantie

De autoriteiten op het Spaanse eiland zeggen dat twee Duitsers positief hebben getest. Ze mogen daarom niet terugkeren naar hun thuisland en zijn ondergebracht in een speciaal aangewezen hotel. De maatregel leidde voor zover bekend niet tot vertraging in het vliegverkeer vanaf het eiland.

Duizenden Duitsers stapten afgelopen weekend op het vliegtuig om vakantie te vieren in Mallorca. Het eiland staat niet meer op de lijst met risicogebieden van de Duitse overheid. Dat betekent dat Duitsers na hun reis ook niet meer in zelfisolatie hoeven.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu