Politie ontruimt stadspark in Maastricht vanwege drukte: boetes uitgedeeld

Print

Stadspark ontruimd Maastricht. Video: Track’88

Maastricht / Itteren -

De politie heeft dinsdag even na drie uur het stadspark in Maastricht grotendeels ontruimd.

Vanwege het mooie weer hadden zich daar te veel mensen verzameld. Een woordvoerster van de politie meldde dat de coronamaatregelen door de drukte niet nageleefd konden worden.

In het stadspark bevonden zich volgens de politie enkele honderden mensen. Een persoon werd aangehouden wegens het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Verder is een handjevol bekeuringen uitgeschreven, aldus de woordvoerster. De politie kreeg bij de ontruiming hulp van handhavers van de gemeente.

Politie ontruimt stadspark in Maastricht vanwege drukte: boetes uitgedeeld
Foto: Track’88

Eerder

Eind februari werd het stadspark in Maastricht leeg geveegd omdat het er te druk werd met vooral jongeren. Zo’n driehonderd mensen trokken destijds naar het park om van de lenteachtige temperaturen te genieten.

Lees ook: Meerdere plekken in Maastricht ontruimd: honderden mensen op de been vanwege lenteweer

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen