Bevrijdingsfestival Limburg en kok Yvette van Boven komen met alternatieve vrijheidsmaaltijd

Print
Bevrijdingsfestival Limburg en kok Yvette van Boven komen met alternatieve vrijheidsmaaltijd

Yvette van Boven. Afbeelding: Archief De Limburger

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

De organisatie van Bevrijdingsfestival Limburg deelt gratis blikken ‘vrijheidsmaaltijdsoep’ uit.

Door heel het land worden op 5 mei normaal gesproken vrijheidsmaaltijden genuttigd. Het idee erachter is ‘een bijzondere ontmoeting, waarbij gasten over historische en maatschappelijke thema’s als vrijheid en onvrijheid spreken’, is te lezen op de website van de organisatie.

Lees ook: Bevrijdingsfestivals opnieuw helemaal online

Nu de meeste tradities onder druk van de coronamaatregelen bezwijken, is de vrijheidsmaaltijd hetzelfde lot beschoren. Tóch heeft Bevrijdingsfestival Limburg een alternatief bedacht: een door kok Yvette van Boven bedachte ‘vrijheidsmaaltijdsoep’. Iedereen die ervan wil proeven, ontvangt na aanmelding twee blikken thuis.

Bestellen kan hier.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen