Voor liefhebbers: fiets- en wandelroute langs kunst en cultuur Eijsden-Margraten

Print
Voor liefhebbers: fiets- en wandelroute langs kunst en cultuur Eijsden-Margraten

Afbeelding: Gemeente Eijsden-Margraten

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer -

Voor wie dit voorjaar langs kunst en cultuur in de gemeente Eijsden-Margraten wil fietsen, ligt op het gemeentehuis een folder met route klaar.

Er is ook een wandeling uitgezet, maar die is enkel te downloaden via de website van Visit Zuid-Limburg.

Lees ook: De iconische Mergellandfietsroute is terug, maar zonder bordjes

Wandelaars en fietsers kunnen onder meer lokale tradities zoals de schutterij en de Cramignon (traditionele dans, red.) verkennen of sculpturen en muurschilderingen bekijken. Wie slecht ter been is, kan de fietsroute ook met de auto volgen.

De fietsroute is eveneens online beschikbaar. De wandeling is hier te vinden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen