Negen kilo explosieven gevonden op bedrijventerrein De Grinderij in Roermond

Print
Negen kilo explosieven gevonden op bedrijventerrein De Grinderij in Roermond

Een deel van de aangetroffen explosieven. Afbeelding: OML

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Op het Roermondse bedrijventerrein De Grinderij, gelegen tegen de grens met Maasgouw, zijn onlangs bijna negen kilo explosieven gevonden.

Het onderzoek naar niet-ontplofte oorlogsrestanten vond plaats door een gespecialiseerd bedrijf in opdracht van Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) in het kader van de ontwikkeling van het terrein. Op de Grinderij verrijzen twee grote distributiecentra.

De aanwezigheid van explosieven werd al vermoed, omdat in dit gebied tijdens de Tweede Wereldoorlog diverse bombardementen hebben plaatsgevonden. In totaal zijn 32 (restanten van) niet-ontplofte oorlogsresten ontdekt, waaronder een brisantgranaat. Eind februari is het gevonden materiaal overgedragen aan de Explosieven Opruimingsdienst die het nabij de Grensweg in Roermond tot ontploffing bracht.

Negen kilo explosieven gevonden op bedrijventerrein De Grinderij in Roermond
Bedrijventerrein De Grinderij Foto: OML

OML heeft de twee kavels op het bedrijventerrein vorig jaar verkocht aan belegger Panattoni Nederland. Die bouwt er twee logistieke distributiecentra: een hal ruim 25.000 vierkante meter en eentje van dik 18.000 vierkante meter. De bouw start naar verwachting medio dit jaar en duurt ongeveer een jaar.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu