Burgemeester Kerkrade feliciteert diamanten huwelijkspaar

Diamanten huwelijkspaar Hein en Dieny Wings-Evers. © Peter Trompetter

Een bijzonder begin van de week voor Hein en Dieny Wings-Evers. 60 jaar getrouwd, en dat moest natuurlijk worden gevierd. Maandag kregen ze bezoek van burgemeester Petra Dassen van Kerkrade. Die zette het stel letterlijk in de bloemetjes.

Peter Trompetter

Hein (79) en Dieny (die vrijdag 80 jaar wordt) kennen elkaar al sinds 1952. Voor de lagere school van Kaalheide vond de eerste ontmoeting plaats. Vriendschap veranderde na een aantal jaren in liefde. Op 29 maart 1961 werd voor de wet getrouwd, op 29 juli van dat jaar werd het kerkelijk huwelijk gesloten. In 1962 kreeg het stel een zoon: Theo.

Hobby’s

Hein Wings is geboren en getogen in de Heiluststraat. Hij is een zoon uit een mijnwerkersgezin dat tien kinderen telde. Zoals gebruikelijk in die tijd ging Hein als mijnwerker bij de Willem-Sophia steenkolenmijn aan de slag. Na de mijnsluiting in 1970 werd hij omgeschoold tot bouwvakker. Voetballen en zingen in twee koren, dat is zijn lust en zijn leven. Dieny Wings-Evers was coupeuse en heeft altijd met veel plezier kleding genaaid. Om in beweging te blijven bezoekt ze regelmatig yogales.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal