Ook Roda-Almere verplaatst vanwege tv-uitzending

Print
Ook Roda-Almere verplaatst vanwege tv-uitzending

Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven -

De competitiewedstrijd tussen Roda JC tegen Almere City wordt verplaatst. Beide ploegen zouden aanvankelijk op paasmaandag om 14.30 uur aftrappen, maar beginnen nu om 16.45 uur aan de wedstrijd.

Voordeel van het latere tijdstip is dat de wedstrijd live kan worden uitgezonden op een van de televisiekanalen van betaalzender ESPN. Om die reden werd ook de uitwedstrijd van Roda tegen Go Ahead Eagles van aankomende vrijdag al verschoven van 20.00 uur naar 18.00 uur.

Live

Het schuiven met de aanvangstijden is een gevolg van het besluit van ESPN om niet langer alle wedstrijden in de eerste divisie live uit te zenden. Clubs kunnen nu per wedstrijd een bedrag van 7500 euro betalen om ervoor te zorgen dat een duel dat niet live zou worden uitgezonden, tóch rechtstreeks te zien is. Roda heeft er op die manier voor gezorgd dat de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles, Almere City en NAC te zien zijn. De duels tegen Cambuur en MVV zouden sowieso al live worden uitgezonden.

Luister ook naar de Voetbalpodcast van De Limburger:

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu