Campagne Justitie en Veiligheid moet senioren weerbaarder maken tegen criminaliteit

Print
Campagne Justitie en Veiligheid moet senioren weerbaarder maken tegen criminaliteit

Afbeelding: Ministerie van Justitie en Veiligheid

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

Het ministerie van Justitie en Veiligheid lanceert donderdag 1 april de campagne ‘Senioren en Veiligheid’.

Een maand lang wordt extra voorlichting gegeven over vormen van criminaliteit waarmee senioren vaak te maken krijgen. Denk daarbij aan meekijken tijdens het pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp), phishing en spoofing. De slogan van de campagne verraadt meteen het doel: ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’.

Lees ook: Hoensbroekenaar raakt tienduizenden euro’s kwijt door internetfraude: ‘Ze wisten alles van me’

Convenant

Naast voorlichting, onder meer via webinars, een website en folders, tekent minister Ferd Grapperhaus woensdag 7 april een convenant met de politie, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, ANBO, KBO-PCOB, KBO-brabant, NOOM, SeniorWeb en de Koepel Gepensioneerden om de komende twee jaar gezamenlijk te werken aan de weerbaarheid van senioren tegen criminaliteit.

Kijk voor meer informatie op de website van het initiatief.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen