De nieuwste gadgets om je huis te optimaliseren

Alles om ons heen wordt slimmer en slimmer. Een paar jaar geleden waren we nog onder de indruk van een verwarming die aanspringt als je nog onderweg naar huis bent. Maar inmiddels kunnen onze smartwatches ons waarschuwen als we op een dag te weinig bewegen. En ook voor in huis zijn er heel veel gadgets die ervoor zorgen dat we optimaal thuis van extra comfort kunnen genieten. Want nog altijd geldt: gemak dient de mens. In dit artikel hebben we daarom de nieuwste gadgets voor in huis voor je op een rijtje gezet.

Seeders

Sidenote: de meeste gadgets zijn wel duur!

Er kleeft eigenlijk maar één groot nadeel voor velen aan de meest nieuwe gadgets. Ze zijn negen van de tien keer enorm duur. Dus je moet het er wel voor over hebben om er veel geld aan uit te geven. Als je er überhaupt al genoeg geld voor beschikbaar hebt. Heb je dat niet, dan is geld lenen nog altijd een optie. Maar bedenk dan wel goed of je het waard vindt om voor dit soort items geld te lenen.

Een veilig huis

Gadgets zijn er niet altijd alleen voor de leuk, ze kunnen ook nog eens erg goed van pas komen. Zoals een compleet alarmsysteem met meerdere camera’s in en om je huis. Is er iets mis, dan grijpt het systeem in of neemt contact op met de hulpdiensten als je zelf niet (op tijd) reageert. Je kunt het combineren met bijvoorbeeld een rookmelder of je rolluiken. Zo weet je zeker dat je veilig kunt wonen.

Een slimme bril

De slimme bril is al een paar jaar geleden door een grote zoekmachine op de markt gebracht. Dat was totaal geen succes. De bril was te lelijk om op te zetten en door de aanwezige camera ging het vooral mis met het oog op de privacy. Maar het schijnt dat 2021 het jaar wordt waar een nieuwe (en vooral ook mooiere) versie van de slimme bril op de markt gaat komen. Jammer genoeg is er op dit moment nog geen enkele informatie beschikbaar over wat de bril dan precies zou kunnen of hoe hij eruit gaat zien. Wel weten we al dat er is samengewerkt met een zeer bekend en prijzig brillenmerk. En dat het ook een heel praktisch apparaat is om dingen in huis mee te optimaliseren. Want je stuurt er ook vast en zeker allerlei smarthome apparaten mee aan.

Een gadget voor het kleinste kamertje

Je ziet het goed: we hebben het hier over een slimme toiletpot. Een bekend sanitairmerk heeft een toiletpot ontwikkeld die echt met je meedenkt. Het systeem voert direct nare geurtjes af en blaast dit later weer vakkundig terug als gefilterde en gereinigde lucht. Verder kun je het apparaat met je smartphone instellen waardoor bijvoorbeeld de geurzuivering al aan gaat op het moment dat je in de buurt van de wc komt. Ook gaat het oriëntatielicht van de wc al voor je aan, wat handig is als je ’s nachts naar het toilet moet.

En? Op welke manier ga jij zaken in je huis optimaliseren? Heb je al een voorkeur voor een bepaalde gadget of haal je ze het liefst allemaal?