Nusser en Smits kennen de tegenstanders voor Olympische Spelen

Print
Nusser en Smits kennen de tegenstanders voor Olympische Spelen

Larisse Nusser in actie. Afbeelding: ANP

Born / Geleen / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Mochten Larissa Nusser en Inger Smits mee mogen richting de Olympische Spelen dan kennen de Limburgse speelsters de tegenstanders. De Nederlandse handbalsters nemen het onder meer op tegen Noorwegen en Montenegro.

Donderdagochtend werd in Basel, op het hoofdkantoor van de International Handball Federation, de loting verricht. Naast Noorwegen en Montenegro zijn Zuid-Korea, Japan en Angola de tegenstanders van Nederland. Japan mocht als gastland kiezen in welke poule het wil uitkomen.

Limburgers

Oranje speelt voorafgaand aan de Spelen ook nog een drielandentoernooi in Kroatië. Voor dat toernooi riep bondscoach Emmanuel Mayonnade Larissa Nusser (Born, København Håndbold) en Inger Smits (Geleen, Borussia Dortmund) allebei op. Harma van Kreij uit Venray ontbreekt in die selectie.

De twaalf geplaatste landen zijn verdeeld over twee groepen. De vier beste landen per poule dringen door tot de kwartfinales. Alle wedstrijden worden gespeeld in het Yoyogi National Stadium. De poulefase begint op 25 juli, de finale is op 8 augustus. Spanje, Rusland (dat onder de naam Russisch Olympisch Comité deelneemt), Hongarije, Zweden, Frankrijk en Brazilië zitten in groep B.

Tweede Spelen

De handbalsters, die in 2019 wereldkampioen werden, doen voor de tweede keer mee aan de Olympische Spelen. Op de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro eindigde Oranje als vierde. In de strijd om een bronzen plak verloor Nederland van Noorwegen. Rusland is regerend olympisch kampioen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee