Nusser en Smits kennen de tegenstanders voor Olympische Spelen

Larisse Nusser in actie. © ANP

Basel -

Mochten Larissa Nusser en Inger Smits mee mogen richting de Olympische Spelen dan kennen de Limburgse speelsters de tegenstanders. De Nederlandse handbalsters nemen het onder meer op tegen Noorwegen en Montenegro.

Redactie

Donderdagochtend werd in Basel, op het hoofdkantoor van de International Handball Federation, de loting verricht. Naast Noorwegen en Montenegro zijn Zuid-Korea, Japan en Angola de tegenstanders van Nederland. Japan mocht als gastland kiezen in welke poule het wil uitkomen.

Limburgers

Oranje speelt voorafgaand aan de Spelen ook nog een drielandentoernooi in Kroatië. Voor dat toernooi riep bondscoach Emmanuel Mayonnade Larissa Nusser (Born, København Håndbold) en Inger Smits (Geleen, Borussia Dortmund) allebei op. Harma van Kreij uit Venray ontbreekt in die selectie.

De twaalf geplaatste landen zijn verdeeld over twee groepen. De vier beste landen per poule dringen door tot de kwartfinales. Alle wedstrijden worden gespeeld in het Yoyogi National Stadium. De poulefase begint op 25 juli, de finale is op 8 augustus. Spanje, Rusland (dat onder de naam Russisch Olympisch Comité deelneemt), Hongarije, Zweden, Frankrijk en Brazilië zitten in groep B.

Tweede Spelen

De handbalsters, die in 2019 wereldkampioen werden, doen voor de tweede keer mee aan de Olympische Spelen. Op de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro eindigde Oranje als vierde. In de strijd om een bronzen plak verloor Nederland van Noorwegen. Rusland is regerend olympisch kampioen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal