Dier van de week: dwergkonijn Luk is klein van stuk, maar groot qua ego

Print
Dier van de week: dwergkonijn Luk is klein van stuk, maar groot qua ego

Luk. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen een dier in het zonnetje. Deze week is het de beurt aan Luk.

Wie is Luk en wat doet hij in het asiel?

„Luk is een dwergkonijn van negen maanden. Hij is door zijn vorige eigenaren naar ons gebracht omdat hij te fel reageerde op de kinderen in het gezin.”

Hoe is zijn karakter en wat heeft Luk nodig?

„Luk is klein van stuk maar groot qua ego. Hij is beschermend naar zijn hok en is geen fan van onverwachte bezoekers. Als je dit weet, kun je hier rekening mee houden, maar dit karaktertrekje maakt hem ongeschikt om bij een huishouden met kinderen en onervaren eigenaren te plaatsen. We hebben echter goede hoop dat Luk helemaal gaat opbloeien als hij een lekker groot hok of buitenruimte tot zijn beschikking heeft. Het allergelukkigst gaat hij echter worden van het gezelschap van een gezellige konijnendame. Konijnen zijn sociale dieren wat wil zeggen dat ze een soortgenootje nodig hebben om écht happy te zijn.”

Hoe zit dat met dat maatje?

„Wij plaatsen konijnen enkel in koppeltjes. Je kunt of via ons op zoek gaan naar een koppeltje of je laat jouw konijn bij ons langskomen om op date te gaan met een van onze dieren. Geen zorgen, onze dieren worden gecastreerd of gesteriliseerd voordat we daar aan beginnen. Je krijgt van ons advies hoe thuis het koppelen voort te zetten en we blijven met advies voor je klaarstaan.”

Heb jij een plekje voor Luk? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen