Heerlen krijgt sleutel voormalig klooster Gasthuisstraat; opvang dak- en thuislozen eind april van start

De sleuteloverdracht van het oude klooster aan de Gasthuisstraat. © Facebook Gemeente Heerlen

Heerlen
Tim van Sintfiet

De gemeente Heerlen heeft woensdag de sleutel gekregen van het voormalige klooster aan de Gasthuisstraat in Heerlen. De gemeente gaat het pand de komende tijd huren van Wonen Limburg.

Het Leger des Heils gaat gebruikmaken van het grondig verbouwde klooster. Zij gaan dak- en thuislozen opvangen in het pand. In totaal kunnen er 30 mensen worden opgevangen. De eerste bewoners kunnen eind april terecht in de opvang. Voor iedereen is er een eigen kamer en begeleiding.

„Het streven is om de mensen die in het Gasthuis verblijven op den duur te laten uitstromen naar andere woonvormen”, zo schrijft de gemeente Heerlen op Facebook.

Omwonenden

„Als de coronamaatregelen het weer toelaten, wordt een moment georganiseerd waarop omwonenden welkom zijn in het Gasthuis. Vooruitlopend hierop wordt een video over het Gasthuis gemaakt, om belangstellenden op deze manier al te laten zien hoe het Gasthuis eruit ziet en werkt. Deze video volgt binnenkort.”

Lees ook: Bewonerscomité Voskuilenweg zit achter valse nieuwsbrief over Heerlense dag- en nachtopvang: ‘Een grap en een sociaal experiment’

Lees ook: Omwonenden verliezen opnieuw kort geding tegen vestiging dag- en nachtopvang aan Heerlense Gasthuisstraat

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal