Ruim half miljard boekwinst voor DSM op verkoop materialentak

 © ANP

ANP

Speciaalchemieconcern DSM heeft een boekwinst behaald van 540 miljoen euro op de verkoop van een groot deel van zijn materialendivisie aan de Duitse branchegenoot Covestro.

In totaal was met die deal een bedrag van 1,6 miljard euro gemoeid. De transactie werd in september vorig jaar aangekondigd en is nu volgens DSM helemaal afgerond.

De bedrijfsonderdelen die het Heerlense concern verkocht, maken onder andere bestanddelen voor verf en coatings voor auto’s. Ook gingen DSM-materialen voor 3D-printen over in Duitse handen. DSM houdt wel zijn onderdelen voor beschermingsmaterialen, die bijvoorbeeld worden verwerkt in helmen en kogelwerende vesten. Daarnaast blijft DSM specialistische materialen voor onder andere elektronica en de bouw produceren.

Lees ook: DSM koopt geur- en smaakstoffentak Amyris

Het bedrijf wil zich meer gaan richten op het leveren van ingrediënten voor voeding en middelen voor de gezondheid. Zo levert DSM vitamines aan tal van bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie, maar ook supplementen voor veevoer.

Covestro is de voormalige divisie van chemieconcern Bayer voor specialistische materialen. Het bedrijf ontstond in 2015 bij de afsplitsing van Bayer MaterialScience.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal