45 Gezinnen in Weert slachtoffer in toeslagenaffaire

Print
45 Gezinnen in Weert slachtoffer in toeslagenaffaire

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Bij de gemeente Weert zijn inmiddels 45 gezinnen bekend, die geraakt zijn door de landelijke toeslagenaffaire. Hiervan hebben er 12 aangegeven graag hulp te krijgen van de gemeente bij de afwikkeling van de problemen.

Het gaat om gevallen waarbij de Belastingdienst onterecht geld terugvordert die eerder als kinderopvangtoeslag is uitgekeerd. Veel betrokkenen kwamen hierdoor in ernstige (financiële) problemen. Weert heeft een contactpersoon aangesteld die navraagt of de gemeente hen ergens bij kan helpen. Met 31 gezinnen is inmiddels contact geweest.

De vragen gaan over het zoeken van hulpverlening voor kinderen, mogelijke financiële ondersteuning, het geven van informatie over het hersteltraject van de Belastingdienst tot bemiddeling bij het afsluiten van verzekeringen.

De Belastingdienst werkt aan een oplossing om de schade van gedupeerden te compenseren. Landelijk zijn er duizenden gedupeerden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee