Uitbreiding van Steelport in de Beatrixhaven op termijn goed voor veertig banen

Print
Uitbreiding van Steelport in de Beatrixhaven op termijn goed voor veertig banen

Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Het staalcluster in de Beatrixhaven in Maastricht, ook wel Steelport Maastricht genoemd, krijgt een forse uitbreiding, die op termijn veertig banen oplevert. Een van de medeoprichters van het cluster, Vogten Staal, gaat dit jaar een nieuwe bedrijfshal bouwen in het hart van het industrieterrein.

Middengebied

Om de uitbreiding mogelijk te maken heeft Vogten Staal voor ongeveer zeven miljoen euro 5,6 hectare bouwgrond gekocht van de gemeente Maastricht. Dit zogeheten middengebied aan de Punterweg werd in 2014 en 2015 door de gemeente en de Limburgse Herstructureringsmaatschappij Bedrijventerreinen speciaal vrijgemaakt om meer ruimte te bieden aan bedrijven uit de hogere milieuklasse.

Revitalisering

„Met deze invulling komt een einde aan de jarenlange revitalisering van het industrieterrein. Middels herstructurering, het uitbaggeren van de havens, de aanleg van het P+R station Maastricht Noord en de eigen afrit van de A2 is de Beatrixhaven volledig toekomstbestendig gemaakt”, aldus de gemeente.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee