Tientallen doden bij ontsporing trein in tunnel Taiwan

In een tunnel in het oosten van Taiwan is vrijdag een trein ontspoord. © Reuters

In een tunnel in het oosten van Taiwan is vrijdag een trein ontspoord. Volgens de minister van Transport zijn er 36 mensen om het leven gekomen, zeker 72 mensen raakten gewond. De brandweer vreest nog meer doden.

Redactie

Meerdere personen zijn met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. President Tsai Ing-wen zou ziekenhuizen hebben gevraagd zich voor te bereiden op veel slachtoffers.

Tegen muur geknald

De trein, die onderweg was naar Taitung, ontspoorde in een tunnel net ten noorden van Hualien. Enkele wagons zouden tegen de muur van de tunnel zijn geknald, schrijft de brandweer in een verklaring. „De voorlopige visuele observaties laten veel mensen geen tekens van leven meer vertonen.”

Er zaten ongeveer 350 mensen in de trein op het moment van het ongeluk. Het Centrale Reddingsoperatiecentrum meldt dat reddingswerkers proberen bij vier zwaarbeschadigde wagons te komen die slechts te bereiken zijn.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal