Veel respons onder ondernemers Zuid-Limburg over gevolgen corona

Print
Veel respons onder ondernemers Zuid-Limburg over gevolgen corona

Afbeelding: Hollandse Hoogte / Novum RegioFoto

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Banholt / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken -

Ruim duizend ondernemers uit alle zestien gemeenten in Zuid-Limburg hebben de afgelopen weken meegedaan aan een enquête over de gevolgen van corona.

Dat is volgens de coördinerende gemeente Maastricht ruim voldoende om een representatief beeld te krijgen over wat er leeft onder ondernemers en samen te werken aan oplossingen. De respons toont volgens de gemeente aan dat het thema leeft onder ondernemers en dat hulp dringend gewenst is.

De enquête is breed verspreid via lokale ondernemingsverenigingen, parkmanagement en centrummanagementorganisaties. De uitkomsten van de enquête zijn het vertrekpunt voor concrete en doelgerichte ondersteuning waar in Zuid-Limburgs verband nu aan gewerkt gaat worden.

Herstelplan

Alle zestien gemeenten ontvangen komende week al de resultaten op gemeentelijk niveau. Zij kunnen dan direct aan de slag met ondernemers die concrete vragen of problemen hebben geformuleerd. De resultaten van de enquête zijn daarnaast aangeleverd bij ETIL voor verdere analyse en duiding. Deze analyse ligt straks aan de basis van het regionale herstelplan van de gezamenlijke Zuid-Limburgse gemeenten, dat eind mei gereed is.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee