Wensbus Leudal gaat weer rijden, reserveren verplicht

Wensbus Leudal gaat weer rijden, reserveren verplicht

Wensbus. Afbeelding: Website gemeente Leudal

Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort -

De wensbus gaat vanaf 7 april weer rijden in de gemeente Leudal. Passagiers moeten er wel rekening mee houden dat ze hun rit minimaal een dag van tevoren moeten reserveren.

Door de lockdown en de toename van het aantal coronabesmetting werd de wensbus (tijdelijk) opgeheven. Nu een grote groep van de potentiële klanten is gevaccineerd denkt de gemeente dat het weer verantwoord is om te rijden, met inachtneming van de coronamaatregelen. Voor veel ouderen is de wensbus een belangrijk onderdeel geworden in hun dagelijks leven.

Los van de voorzieningen waaraan de bus moet voldoen geldt er voor de passagiers ook een aantal voorwaarden die terug zijn te vinden op de website van de gemeente Leudal.

Lees ook: ‘Zelden gebruikte’ shuttlebus verdwijnt, reizigers in Buggenum moeten straks 1,5 kilometer lopen naar de bushalte: ‘Ondoenlijk’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee