Vakbond roept partijen op alsnog snel kabinet te vormen

Print
Vakbond roept partijen op alsnog snel kabinet te vormen

Piet Fortuin. Afbeelding: ANP

Vakbond CNV roept politieke partijen in Den Haag op „om over hun eigen schaduw heen te stappen” en snel tot een kabinet te komen.

Dat zegt vakbondsvoorzitter Piet Fortuin. Hij maakt zicht grote zorgen over de stroeve kabinetsformatie.

„We bevinden ons in de diepste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Een snelle kabinetsformatie is daarom van levensbelang”, aldus Fortuin. Te lang treuzelen met het formatieproces is volgens de vakbond schadelijk voor werkend Nederland. „De uitdagingen zijn enorm in deze crisis”, geeft de voorzitter aan.

De kans dat er snel een nieuw kabinet kan aantreden, lijkt deze week een stuk kleiner geworden. Door alle ophef over het optreden van VVD-leider en demissionair premier Mark Rutte in de eerder geklapte verkenning, is het opeens niet meer vanzelfsprekend dat hij als leider van de grootste partij het voortouw neemt in het vervolg van het proces. Het vertrouwen is behoorlijk geschaad. Zelfs D66 en het CDA, waarmee de VVD afgelopen jaren een coalitie vormde, dienden een motie van afkeuring in.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee