Brunch- en ontbijtboxen erg populair met Pasen, nog meer dan dinerboxen

Print
Brunch- en ontbijtboxen erg populair met Pasen, nog meer dan dinerboxen

Afbeelding: Getty Images

Uitgebreide restaurantboxen zijn dit jaar erg populair voor op de paastafel.

Nu eetgelegenheden gedwongen dicht zijn, bieden de luxueuze maaltijdpakketten horecaondernemers een kans om toch nog wat geld te verdienen. Vooral brunch- en ontbijtboxen verkopen goed, melden restaurantplatforms.

De brunches die restaurants speciaal voor het paasweekend aanbieden op het platform thuisuiteten.nl, zijn populairder dan de dinerboxen die op de website staan. Het platform begon in de zomer van 2020 en werkt inmiddels samen met zo’n veertig gastronomische restaurants die diners bij mensen thuis verzorgen. Aankomend weekend bezorgen de aangesloten restaurants drie keer meer dan een normale zaterdag, laat een woordvoerder weten aan het ANP.

Meer geld

Toch had het platform meer drukte verwacht. De aanmeldingen met Valentijnsdag anderhalve maand geleden overtroffen namelijk zelfs de kerstdrukte. Wat wel opvalt is dat mensen ditmaal meer geld besteden per bestelling dan met Valentijn. „Dat betekent dat men met Pasen meer vrienden en familieleden te eten heeft”, zegt de woordvoerder.

Ook platform Cooklikeachef, dat thuisgerechten van sterrenchefs aanbiedt, ziet veel orders voor meer dan twee personen voor aankomend weekend. Bij het platform wordt zo’n drie keer meer besteld ten opzichte van vorig jaar met Pasen. „We merken dat meer mensen liever een uitgebreide lunch willen dan een diner, vanwege de avondklok”, laat het platform weten.

Contact

Het valt ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op dat de horeca rondom Pasen met „creatieve initiatieven” komt. „We zien dat steeds meer ondernemers zich richten op afhaalmaaltijden en -boxen. Maar we moeten daarbij opmerken dat dat lang niet voor iedereen lonend is”, zegt een woordvoerder van de brancheorganisatie. „Het gaat de chefs en eigenaren niet alleen om het compenseren van het omzetverlies, maar ook om contact te houden met hun vaste gasten.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee