Positieve coronatest: Feyenoord moet vier spelers missen tegen Fortuna

Print
Positieve coronatest: Feyenoord moet vier spelers missen tegen Fortuna

Feyenoord-coach Dick Advocaat mist zondag vier spelers tegen Fortuna vanwege een positieve coronatest. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Een voetballer van Feyenoord heeft deze week positief getest op het coronavirus. Hij vertoonde symptomen van Covid-19 en werd daarom tussentijds getest, wat een positieve uitslag opleverde. Drie andere spelers zijn preventief in quarantaine gegaan, omdat zij langer dan een kwartier nauw in contact zijn geweest met de betreffende speler. Het kwartet ontbreekt zondag in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Feyenoord wil niet zeggen om welke spelers het gaat. Zoals gebruikelijk in de aanloop naar een wedstrijd zijn alle spelers en stafleden vrijdag getest op het coronavirus. De testuitslagen komen uiterlijk zaterdag binnen.

Geen idee

Het is volgens Feyenoord de eerste keer sinds begin oktober dat een speler van de Rotterdamse club positief test op corona. De ploeg van trainer Dick Advocaat staat op de vijfde plaats in de eredivisie en dreigt na dit seizoen nog te moeten deelnemen aan de play-offs om Europees voetbal te halen.

Advocaat heeft geen idee hoe de positieve coronatest binnen zijn selectie is ontstaan. „Dat vind ik het moeilijke aan deze pandemie, hoe krijg je zoiets? Je probeert het zoveel mogelijk te voorkomen, maar het is niet te voorkomen want je ziet het niet”, zei de 73-jarige Hagenaar vrijdag.

Interlandverplichtingen

Zeven spelers keerden deze week terug in Rotterdam na interlandverplichtingen met hun land: Steven Berghuis (Nederlands elftal), Justin Bijlow, Tyrell Malacia, Lutsharel Geertruida (EK met Jong Oranje), Orkun Kökcü (Turkije), Uros Spajic (Servië) en Robert Bozenik (Slowakije).

De Zuid-Amerikaanse internationals Marcos Senesi (Argentinië) en Luis Sinisterra (Colombia) bleven in Rotterdam, omdat de WK-kwalificatiewedstrijden in Zuid-Amerika vanwege alle reisrestricties als gevolg van het coronavirus werden afgelast.

Kijk ook naar Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot 1 april. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee