Onderduiker Guus en priester Louis Absil uit Helden in extra dikke uitgave heemkundeblad De Moennik

Print
Onderduiker Guus en priester Louis Absil uit Helden in extra dikke uitgave heemkundeblad De Moennik

Afbeelding op de voorkant van De Moennik nummer 71. Afbeelding: Heemkundevereniging Helden

Helden -

De nieuwe uitgave van De Moennik is acht pagina’s dikker dan de lezers gewend zijn en staat boordevol verhalen uit Helden en omstreken.

Een daarvan gaat over de winkel van Ebisch’ Zaden, die in 1889 werd gestart door Jacobus Ebisch. Het familiebedrijf is inmiddels toe aan de vierde generatie. Verder bevat het extra dikke nummer een uitgebreid verhaal over de priesteropleiding, wijding en het werk van Louis Absil uit Helden en een artikel over Guus Captijn, die in de oorlog ondergedoken zat bij het gezin van Willem (Hein) Roosen op de Vosberg in Panningen.

In het blad staat ook een storende fout. In de rubriek ‘Achteraaf bekeke’ wordt bij de foto van Sjeng Janssen vermeld dat hij is overleden. Dit is echter onjuist.

Leden van heemkundevereniging Helden ontvangen De Moennik drie keer per jaar thuis. Losse nummers zijn voor 5,75 euro te koop bij de VVV, boekhandel Primera, Ebisch’ Zaden aan de Wietelweg (tijdelijk) en Kessels Kapsalon in Beringe. Meer info op www.moennik.nl

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee